Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завищили вартість ремонту приміщень на понад 2,2 млн грн – на Волині повідомили про підозру директору фірми та керівнику КЕВ

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та Волинської спецпрокуратури повідомлено про підозру начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу та директору підприємства.

Керівнику КЕВ інкримінують недбале ставлення військової службової особи до служби (ч. 4 ст. 425 КК України), а підприємцю – заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор волинської будівельної фірми у жовтні-листопаді 2023 року уклав із Квартирно-експлуатаційним відділом чотири договори щодо поточного ремонту приміщень військового призначення.

Він вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів із завищеною вартістю робіт. Сфабриковані папери передав керівнику КЕВ, який завірив їх своїм підписом і печаткою, не перевіривши обсяги і якість виконаних робіт та кількість використаних матеріалів.

На підставі цих документів із фірмою був здійснений розрахунок, внаслідок чого державі завдано збитків на понад 2,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. ‎