Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділа коштами під час ремонту укриттів у ліцеях – на Житомирщині підозрюють представницю підрядника

За процесуального керівництва Звягельської окружної прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру уповноваженій особі підрядної організації за фактами шахрайства, складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у 2022 році з приватним підприємцем уклали договори на ремонт укриттів у двох ліцеях Звягельського району. Для цього з бюджету виділено понад 5 млн грн.

Підрядник уповноважив підозрювану займатися їх укладенням та виконанням ремонтних зобов’язань. Вона представляла його інтереси за нотаріально завіреним дорученням.

Жінка шахрайським способом заволоділа частиною виділених бюджетних коштів. Внесла до офіційних документів недостовірні відомості, збільшивши кількість найманих працівників та розмір нарахованого на їхню зарплатню єдиного соціального внеску.

Суму ЄСВ підозрювана не перерахувала до фіскальної служби, унаслідок чого заволоділа 140 тис грн.

Досудове розслідування здійснює Звягельський райвідділом поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід - УСР в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.