Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділа майже 3 млн грн на реконструкції Хмельницької АЕС – повідомлено про підозру директорці столичного товариства

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директорці столичного товариства за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювана під час ремонтних робіт на території відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електростанція» ДП «НАЕК «Енергоатом» умисно внесла неправдиві відомості до будівельної документації. У такий спосіб штучно завищила витрати на виконання пусконалагоджувальних робіт.

Підприємиця підробила акти приймання виконаних робіт щодо компенсації коштів на відрядження працівників товариства. Водночас вони не були офіційно працевлаштовані, а виконували роботи за договором.

Своїми діями підозрювана завдала матеріальної шкоди на майже 3 млн грн. 

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.