Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи 6,4 млн грн на ремонті систем опалення у школах – на Закарпатті судитимуть двох ексдепутатів і підрядника

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх депутатів Хустської міської ради та директора підрядного товариства.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, а також підроблення офіційних документів у складі організованої групи (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що один із діючих на той момент депутатів міськради – кінцевий бенефіціарний власник будтовариства – організував схему незаконного заволодіння бюджетними коштами громади Ужгорода. У ролі виконавця був керівник підконтрольної підрядної організації, а пособника – ще один депутат.

У липні-жовтні 2023 року товариство проводило капітальний ремонт систем опалення у двох школах Ужгорода. При цьому обвинувачені, домовившись між собою, внесли до офіційних документів неправдиві дані про вартість робіт і ціни на обладнання. Вони були штучно завищені. Крім того, в навчальних закладах встановлювали обладнання, що відрізнялося від передбаченого у проєктно-кошторисній документації.

Унаслідок протиправних дій місцевому бюджету завдано 6,4 млн грн збитків.

Зазначимо, наразі двоє обвинувачених склали повноваження та більше не є депутатами Хустської міської ради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.