Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи майже мільйоном гривень з фонду оплати праці ГУНП в Одеській області – ексбухгалтеру та її підлеглій повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури колишньому начальнику Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку – головному бухгалтеру ГУНП в Одеській області та її експідлеглій повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, ексбухгалтер упродовж 2020-2023 років безпідставно нараховувала зарплату і надбавки працівниці свого Управління, яка 369 робочих днів не виходила на роботу та покладені на неї службові обов’язки не виконувала.

Підозрювана умисно не доручала своїй підлеглій офіційного виконання будь-яких завдань, доручень, контролів, а також не вживала заходів стосовно систематичної відсутності її на робочому місці, надаючи можливість проведення робочого часу на власний розсуд.

У такий спосіб підозрювані заволоділи бюджетними коштами з фонду оплати праці ГУНП в Одеській області на суму майже 1 млн грн.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у Миколаєві, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.