Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи понад 2 млн грн бюджетних коштів – на Чернігівщині судитимуть учасників організованої злочинної групи

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної та Новгород-Сіверської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи. Директору підрядної організації та його спільникам інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор приватного підприємства разом зі спільниками реалізували схему заволодіння бюджетними коштами. Їх було виділено на реконструкцію приймально-діагностичного відділення закладу охорони здоровʼя в Новгород-Сіверському районі та капітальний ремонт стадіону в м. Борзна Ніжинського району.

За договором підряду обвинувачені завищили вартість будівельних робіт, неналежно їх виконали, а окремі зовсім не проводили. При цьому зазначали в актах приймання виконаних робіт недостовірні відомості щодо їх обсягів та якості, а у довідках – про вартість робіт та витрати.

Внаслідок протиправних дій учасники організованої злочинної групи заволоділи понад 2 млн грн з бюджету.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.