Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 10 млн грн зі столичного бюджету – заступнику керівника БТІ та підряднику повідомлено про підозру

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру заступнику начальника – голові тендерного комітету Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та директору ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» за фактами службового підроблення, заволодіння бюджетними коштами та службової недбалості (ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, за результатами тендерної процедури між комунальним та приватним підприємствами було укладено договір щодо закупівлі послуг з обробки даних вартістю 30 млн грн.

Проведеною у ході слідства судово-економічною експертизою документально підтверджено розтрату третини виділених за договором коштів внаслідок необґрунтованого завищення підрядником витрат. Кошти у сумі майже 10 млн грн було переведено на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання за виконання послуг, які фактично ними не виконувались.

На підставі ухвал суду в офісних приміщеннях комунального та інших підприємств на території міста Києва, Чернігова, а також Київської області було проведено 16 обшуків. Правоохоронцями виявлено первинні фінансові документи та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність посадових осіб підприємств.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення заступника начальника – голови тендерного комітету БТІ від посади. Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження директора ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» з метою проведення з ним слідчих та процесуальних дій.

Досудове розслідування здійснюється Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.