Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 1,2 млн грн на будівництві амбулаторії – підозрюють підрядника та експосадовця облдержадміністрації на Житомирщині

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом заволодіння 1,2 млн грн під час спорудження амбулаторії з житлом для лікарів у Житомирському районі. Директору підприємства-підрядника та інженеру з технічного нагляду інкримінують заволодіння майном в особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а колишньому директору департаменту Житомирської обласної держадміністрації - службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, між облдержадміністрацією та підприємством укладено договір на загальну суму 6,2 млн грн для спорудження амбулаторії з житлом для лікарів в одному із сіл Житомирського району. Частину з них – понад 4 млн грн перераховано на рахунок підприємства. Однак у зв’язку із систематичним невиконанням підприємством взятих на себе зобов’язань договір з ним розірвали. Проте директор, звітуючи про використані кошти, вніс до офіційних документів недостовірні відомості, зазначивши й ті роботи, які насправді не були виконані.

Інженер з технічного нагляду, за попередньою змовою з підрядником,  підписав ці документи та засвідчив їх печаткою.

Колишній директор департаменту облдержадміністрації, у свою чергу, не перевірив достовірність наданих відомостей та актів про виконаний обсяг робіт. Унаслідок цього, як встановила проведена експертиза, з бюджету на рахунок підрядника зайво перераховано кошти, якими він заволодів.

З метою забезпечення подальшої конфіскації, на майно підозрюваних – транспортні засоби та нерухомість, які належать їм на праві власності, накладено арешт.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Нацполіції в Житомирській області.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з оперативними працівниками Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.