Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 2,5 млн грн на закупівлі теплових насосів – судитимуть посадовицю КП «Бугаз» та двох постачальників

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовиці КП «Бугаз» та двох підприємців за фактом заволодіння бюджетними коштами, фальсифікації документів та їх використання (ч. 5 ст. 191, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені заволоділи бюджетними коштами, виділеними на закупівлю теплових насосів повітря-вода. Посадовиця комунального підприємства, уповноважена на здійснення публічних закупівель, забезпечила підконтрольному ФОП перемогу в тендері та закупку 5 теплових насосів за 5,4 млн грн, що значно перевищило ринкову вартість.

Внаслідок таких протиправних дій на рахунки постачальників безпідставно перераховано понад 2,5 млн грн з місцевого бюджету. 

З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов.

Посадовиці КП «Бугаз» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а двом спільникам - застави у розмірі майже 450 тис грн кожному. 

Досудове розслідування здійснює ТУ БЕБ в Одеській області, оперативний супровід – УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.