Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 4 млн грн на будівництві колектора у Кривому Розі – судитимуть шістьох членів злочинної організації

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора ТОВ та п’ятьох його підлеглих за заволодіння бюджетними коштами, створення та участь у злочинній організації, а також за службове підроблення (ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у 2020 році директор ТОВ створив злочинну організацію, до складу якої входили співробітники підприємства – технічний директор, головний інженер, начальник відділу, головний бухгалтер та її підлегла з метою заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт приміщень медичних закладів та будівництво самопливного каналізаційного колектора у Кривому Розі.  

Обвинувачені внесли до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо необґрунтовано завищеної вартості використаних матеріалів, внаслідок чого зайво отримали понад 4,1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури