Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 500 тис грн на ремонті доріг –підозрюють заступника керівника комунального підприємства та інженера технагляду

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва одному із заступників керівника КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва» та інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру у заволодінні коштів та службовому підробленні (ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, упродовж 2019 року посадовими особами комунального підприємства укладено ряд договорів з підрядною організацією на виконання робіт з капітальних ремонтів асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньо-квартальних проїздів на загальну суму 2,2 млн грн.

Частину робіт будівельна компанія виконала з порушенням технології, чинних будівельних норм та стандартів, що призвело до невідповідності фактичних обсягів виконаних робіт тим, які зазначені в документах.

У свою чергу, службові особи КП та інженер технічного нагляду достовірно знаючи, що укладене підрядником асфальтобетонне покриття не відповідає вимогам державних будівельних норм, підписали акти приймання-передачі виконаних будівельних робіт. Внаслідок цього бюджетні кошти були безпідставно перераховані товариству, чим спричинено збитки місцевому бюджету у розмірі понад півмільйона гривень.

Наразі встановлюється причетність вказаних осіб до інших епізодів злочинної діяльності, а також інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до відповідальності.

Викрито організовану групу прокурорами спільно зі слідчими СВ Оболонського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві та співробітниками Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції України викрито

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.