Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння 6,5 млн грн на висадженні горіхового саду – на Житомирщині повідомлено про підозру учасникам ОЗГ

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору злочинного угруповання та двом його учасникам у заволодінні чужим майном, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, а також службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор приватного товариства розробив схему протиправного заволодіння коштами, виділеними в рамках державної програми з фінансової підтримки сільгосптоваровиробників.

За цією програмою він у партнерстві з керівником іншого підприємства восени 2020 року висадили саджанці горіхів у Звягільському районі на Житомирщині. Ще один учасник угруповання – знайомий, на якого було оформлено підприємницьку діяльність.

Підозрювані склали фіктивні документи про вартість купівлі-продажу понад 20 тисяч саджанців, нібито оплату робіт з висадження дерев і подали до відповідної комісії. На їх підставі держава частково відшкодувала витрачені кошти.

Загальна сума одержаної неправомірним способом допомоги склала 6,5 млн грн.

Гроші легалізували шляхом фіктивних фінансових операцій через підконтрольні підприємства та ФОПів, окремі з яких пов’язані родинними зв’язками, і використали для власних потреб.

Наразі у рамках кримінального провадження накладено арешт на житловий будинок організатора злочинного угруповання та його частку корпоративних прав у статутному капіталі товариства.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.