Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння коштами акціонерного товариства на понад 1 млн грн – на Запоріжжі судитимуть керівника фермерського господарства

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника фермерського господарства за фактом заволодіння бюджетними коштами акціонерного товариства «Аграрний фонд» та подальшої легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, між акціонерним товариством, засновником та власником 100% акцій якого є держава, та фермерським господарством укладено договір поставки насіння пшениці. Отримавши на рахунки в якості передплати понад 1 млн грн бюджетних коштів, фермер заволодів ними та розпорядився на власний розсуд. Зібраний врожай, який він мав би поставити фонду, обвинувачений реалізував третім особам по вищий ціні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури