Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння коштами під час постачання продуктів для закладів освіти – підозрюється підприємець та заступник міського голови на Львівщині

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику міського голови Червонограда у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України) та фізичній особі-підприємцю у незаконному заволодінні майном (ч.ч. 2,3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у лютому 2018 року підприємець переміг у тендері для постачання продуктів харчування – яловичини охолодженої та філе курячого для потреб шкіл Сокальського району. Згодом підозрюваний укладав додаткові угоди для поставки продуктів, проте вже за необґрунтовано вищими цінами.

У свою чергу, заступник міського голови Червонограда, який на той час був директором комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Сокальського району», через службову недбалість, при відсутності коливання ціни на яловичину, придбав для закладів освіти району товар за значно завищеними цінами.

Таким чином, комунальному підприємству було заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 170 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Львівської обласної прокуратури