Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння квартирою 9-річної дівчинки-сироти – викрито родича батька дитини

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру киянину за фактами шахрайства та підроблення і використання підроблених документів (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрюваний шахрайським шляхом заволодів квартирою 9-річної дитини після смерті її батьків. Він надав нотаріусу завідомо підроблений договір купівлі-продажу квартири у Солом’янському районі міста Києва, яка за законом мала перейти дочці померлих власників. Як з’ясувалося, чоловік перебував у родинних зв’язках з померлим батьком дитини.

На підставі підробленого договору право власності на квартиру було зареєстровано за підозрюваним, який у подальшому продав її третій особі.

За результатами проведеного обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили технічну документацію на квартиру.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

З метою збереження нерухомості та унеможливлення подальшого вчинення дій на шкоду інтересам дитини за клопотанням прокурора судом накладено арешт на квартиру. Крім того, готується клопотання про арешт майна підозрюваного.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам в м. Києві ДКП Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.