Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння майном приватного підприємства на 71 млн грн – ексдиректору ДП НААН повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора колишньому директору державного підприємства, яке входить до структури Національної академії аграрних наук України, повідомлено про підозру у шахрайстві та приховуванні документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 357 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, щоб заволодіти майном приватного підприємства, одночасно заключив декілька різних договорів контрактації сільськогосподарської продукції з цим підприємством та іншими товариствами.

Урожай сільськогосподарських культур згідно умов договору приватному підприємству переданий не був.

Натомість цей урожай за сприяння директора держпідприємства фактично передано третім особам, а фінансово-господарські документи приховано.

Сума збитків, завданих приватному підприємству, склала понад 71 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням НП України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.