Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння майже 680 тис грн - судитимуть директора товариства на Житомирщині

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб та у службовому підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Одного з обвинувачених - інженера технагляду підозрюють у пособництві за цими фактами. 

Слідством встановлено, що директор товариства, яке робило капітальний ремонт будинку культури в Овруцькому районі, не виконав усіх необхідних робіт. Однак їх обсяг, а також завищені ціни на витрачені матеріали відобразив в офіційних документах, які завірив інженер з технічного нагляду, знаючи про їх недостовірність. 

Експертизи встановили, що на підставі підроблених документів товариству з бюджету зайво перераховано майже 680 тис грн.

З метою відшкодування заподіяної шкоди та можливої подальшої конфіскації, накладено арешт на майно обвинувачених, а саме, транспортний засіб та дві земельні ділянки площею 3 га. Також заявлено позов про стягнення заподіяних збитків.

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Стосовно директора товариства в судах розглядаються ще два провадження щодо заволодіння бюджетними коштами під час капітального ремонту спортзалу ДЮСШ в Овручі та спортивного майданчика зі штучним покриттям у Народичах.