Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння майже мільйоном гривень з бюджету на утепленні гімназії – судитимуть житомирського депутата-підрядника та інженера з технагляду

Прокурори Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців.

Директору приватного товариства-депутату однієї з районних рад інкриміновано заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), інженеру з технічного нагляду – службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені налагодили схему розкрадання бюджетних коштів під час утеплення будівлі гімназії у Корнинській об’єднаній територіальній громаді Житомирського району.

Підрядник зобов’язався виконати термомодернізацію навчального закладу. Вартість робіт відповідно до укладеного договору становила понад 7,2 млн грн. 

Директор приватного товариства вніс до офіційних документів більше двох десятків фактично невиконаних видів робіт з внутрішнього та зовнішнього оздоблення.

А інженер з технагляду не перевірив належним чином обсяги та якість виконаних підрядником робіт.

Унаслідок цього на підставі підробленої документації на рахунок товариства з бюджету зайво перераховано майже 930 тис грн. 

Наразі на майно обвинувачених накладено арешт та заявлено позови про стягнення з них усієї суми заподіяних збитків.

Досудове розслідування здійснювало відділення поліції № 2 Житомирського райуправління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.