Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 1 млн грн з бюджету під час реконструкції школи на Житомирщині – повідомлено про підозру підряднику

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору приватного товариства за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, експосадовець підрядної організації зобов’язався з належною якістю виконати реконструкцію загальноосвітньої школи в Овруцькому районі. 

Обумовлених у договорі зобов’язань підрядник не дотримався. Він завищив обсяг робіт та вартість використаних матеріалів. Вніс до офіційних документів неправдиві відомості та віддав замовнику для оплати.

Унаслідок цього підозрюваний заволодів понад 1 млн грн бюджетних коштів.

Наразі вживаються заходи щодо стягнення з нього заподіяної шкоди.

Раніше екскерівник приватного товариства був викритий в аналогічному заволодінні бюджетними коштами. Обвинувальний акт стосовно нього перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.