Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 121 млн грн на ремонтах доріг – судитимуть підрядників та працівників Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох службових осіб підприємства, що виконувало ремонти доріг, провідного інженера Служби автомобільних доріг у Житомирській області та провідного інженера у Київській області.

Їм інкриміновано заволодіння майном в особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час ремонту доріг обвинувачені внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 121 млн грн.

Йдеться про ремонти трьох ділянок доріг.

Під час ремонту дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський (через м. Вінницю) службові особи підприємства у змові з провідним інженером Служби автомобільних доріг у Житомирській області внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, знаючи, що ремонт виконано неякісно. Таким чином обвинувачені заволоділи понад 24 млн грн.

За аналогічною схемою обвинувачені заволоділи бюджетними коштами на понад 54,6 млн грн ремонтуючи інший участок автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21.

Під час ремонту автомобільної дороги Р-19 Фастів-Митниця-Обухів-Ржищів (Київська область) обвинувачені заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 42,5 млн грн.

Прокурором у кримінальному провадженні заявлено позови в інтересах держави про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням на загальну суму понад 121 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СУ ГУНП у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.