Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 14, 7 млн грн та несплата податків – судитимуть ексдиректора держлісгоспу на Волині

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного з державних лісогосподарських підприємств, який є депутатом міської ради.

Наразі обвинувачений обіймає посаду директора одного з регіональних лісових офісів державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Йому інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах, складання, видача та використання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2021 років посадовець за попередньою змовою з головним бухгалтером підприємства та залученням п’ятьох суб’єктів господарювання заволодів державним майном на понад 14,7 млн грн.

Він безпідставно перераховував кошти з банківського рахунку лісгоспу за нібито надані послуги з ремонту транспорту, автоперевезень, навантаження лісопродукції тощо. Фактично вони не надавалися.

Спільники директора держлісгоспу складали, видавали та використовували завідомо підроблені офіційні документи про надання цих послуг.

Кошти, виведені із підприємства, переводили у готівку та розподіляли між собою.

Крім того, з грудня 2019 року по жовтень 2021 року директор підприємства спільно з бухгалтером ухилилися від сплати майже 5,7 млн грн податків та зборів.

Також скеровано до суду обвинувальні акти стосовно головного бухгалтера та чотирьох залучених до незаконних оборудок суб'єктів господарювання. Щодо п’ятого – матеріали виділено в окреме провадження через його перебування за кордоном.

На майно усіх обвинувачених накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.