Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 2 млн грн бюджетних коштів – на Чернігівщині викрито чотирьох учасників ОЗГ

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області повідомлено про підозру організованій злочинній групі – директору підрядної організації та трьом його спільникам.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у складі групи діяли директор приватного підприємства, підлеглий працівник та двоє інженерів Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА. Вони реалізували схему заволодіння бюджетними коштами на реконструкції приймально-діагностичного відділення закладу охорони здоровʼя в Новгород-Сіверському районі та капітальному ремонті стадіону в м. Борзна Ніжинського району.

За договором підряду підозрювані завищили вартість будівельних робіт, неналежно їх виконали, а окремі зовсім не проводили. При цьому зазначали в актах приймання виконаних робіт недостовірні відомості щодо їх обсягів та якості, а у довідках – про вартість робіт та витрати.

Внаслідок протиправних дій учасники організованої злочинної групи заволоділи понад 2 млн грн з бюджету.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Також вживаються заходи щодо встановлення інших посадових осіб, причетних до функціонування організованої злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Новгород-Сіверського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.