Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 800 тис грн з бюджету на ремонті укриттів у ліцеях – на Житомирщині судитимуть представницю підрядника

Ювенальні прокурори Звягельської окружної прокуратури Житомирської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно уповноваженої особи підрядної організації за фактами шахрайства, складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч.  4 ст.  190, ч.  2 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2022 році з приватним підприємцем було укладено договори на ремонт протирадіаційних укриттів у двох ліцеях Звягельського району. Для цього з бюджету виділили понад 5 млн грн.

Підрядник уповноважив обвинувачену займатися їх укладенням та виконанням ремонтних зобов’язань. Вона представляла його інтереси за нотаріально завіреним дорученням.

Жінка шахрайським способом заволоділа частиною виділених бюджетних коштів. Внесла до офіційних документів недостовірні відомості про об’єм виконаних робіт, розмір нарахованої найманим працівникам зарплатні та єдиного соціального внеску.

Унаслідок протиправних дій обвинувачена заволоділа понад 800 тис грн.

Наразі за клопотанням прокуратури накладено арешт на її майно – автомобіль та квартиру.

Також прокурори заявили цивільний позов про стягнення заподіяної шкоди у повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Звягельського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.