Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 9 млн грн бюджетних коштів — на Харківщині викрито трьох осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури трьох осіб викрито за фактом заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, депутат Харківської міської ради заснував та очолив товариство з обмеженою відповідальністю. Знаючи про те, що однією з селищних рад проводяться конкурсні торги на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, вирішив заволодіти бюджетними коштами, залучивши до цього двох своїх знайомих. Він підготував та розмістив на сайті конкурсну пропозицію на участь у торгах, де його підприємство було визнано переможцем.

Врахувавши відсутність у його підприємства відповідних дозволів на проведення робіт з будівництва, директор ТОВ надав селищній раді договір підряду, укладений між його ТОВ та підприємством його спільників. Після цього вони склали документи із завідомо неправдивими відомостями про виконані роботи та надали їх голові селищної ради.

Цими діями селищній раді завдано матеріальну шкоду на понад 9 млн грн.

Наразі вирішується щодо повідомлення викритим особам про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури