Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 9 млн грн та одержання неправомірної вигоди – на Буковині судитимуть парапсихолога та адвоката

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно парапсихолога та адвоката за фактами шахрайства та зловживання впливом (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Слідство встановило, що з метою незаконного збагачення мешканка Тернопільщини, яка займається діяльністю у сфері парапсихології, пообіцяла фігуранту кримінального провадження, зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів, допомогти вирішити питання щодо припинення відносно нього кримінального переслідування.

До протиправної діяльності жінка залучила свого знайомого столичного адвоката.  

Упродовж січня-травня 2023 року парапсихологиня спільно з адвокатом одержали від чоловіка грошові кошти в іноземній валюті на понад 9 млн грн, однак жодних домовленостей вони не виконали, а коштами заволоділи, зловживаючи його довірою.

Крім цього, за 10 000 доларів США адвокат пообіцяв клієнту незаконно вплинути на правоохоронців, щоб його родич не фігурував у кримінальному провадженні щодо легалізації бюджетних коштів. 

Одразу після одержання неправомірних коштів захисника було затримано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.