Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 900 тис грн на ремонті адмінбудівель – на Запоріжжі підозрюється голова сільради

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури повідомлено про підозру сільському голові однієї із сільських рад Запорізької області за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення ( ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, голова сільради, діючи разом із трьома суб’єктами господарської діяльності, сприяв заволодінню коштів місцевого бюджету, які були виділені на ремонт адмінбудівель. Посадовець вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт. Таким чином він заволодів грошовими коштами сільської ради, чим спричинив матеріальну шкоду на понад 900 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Василівського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури