Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад млн грн з держбюджету – на Волині судитимуть директора Шацького національного природного парку та ще 4 учасників ОЗГ

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 5 учасників організованої групи на чолі з директором Шацького національного природного парку.

Усім їм інкримінується заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). 

Окрім того, організатор групи обвинувачується у шахрайстві, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб, використанні завідомо підробленого документа (ч. 2 ст. 190, ч. 1, ч. 2 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України). Додаткова кваліфікація в одного з учасників – ч. 2 ст. 209 КК України.

Слідством встановлено, що посадовиця нацпарку залучила у злочинну схему співмешканця, свого заступника та двох начальників відділів.

Вона нібито працевлаштувала шістьох людей, які фактично роботу не виконували та були відсутні на місці. З жовтня 2021-го по червень 2022 року вносила в табелі обліку використання робочого часу неправдиві відомості про них та підписувала.

Таким чином, за цей період «працівникам» виплатили з державного бюджету заробітну плату – понад млн грн. 

Слідство встановило, що усі гроші громадяни віддавали співмешканцю директора парку. Вони використовувались спільниками на свій розсуд.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.