Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння шляхом шахрайства понад 18,5 млн грн – повідомлено про підозру ексслужбовцям КП та директору підприємства

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора трьом колишнім службовим особам комунального підприємства та директору підприємства повідомлено про підозру у шахрайстві та службовому підробленні (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, службові особи комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради для проведення робіт з розчистки озера на території Голосіївського району м. Києва на підставі договору залучили комерційне підприємство. Проте, фактично роботи з розчистки озера ним не виконувалися. Натомість його службові особи за попередньою змовою зі службовцями комунального підприємства здійснили незаконне видобування піску. В подальшому його використали для будівництва.

З метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах службові особи комунального підприємства підписали акти виконаних робіт, до яких внесли завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості цих робіт.

Таким чином підозрювані заволоділи коштами, виділеними з бюджету м. Києва для виконання робіт з розчистки та благоустрою водних об’єктів столиці, на суму понад 18,5 млн грн.

Правоохоронцями проведено обшуки на території м. Києва, Київської та Житомирської областей за місцями проживання колишніх службових осіб комунального підприємства та службових осіб суб’єктів підприємницької діяльності.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління за оперативного супроводу працівників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.