Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння та легалізація понад 100 млн грн – викрито міжрегіональну організовану групу на Житомирщині

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та двом учасникам організованої групи у службовому підробленні, підробці документів, несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих реєстрів та несанкціонованій зміні інформації у цих реєстрах, незаконному заволодінні нерухомим майном та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 2 ст. 366, 3 ст. 358, ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у травні 2017 року житель Харкова, з метою заволодіння майном приватного підприємства в Житомирській області, сформував та очолив злочинне угруповання, до якого залучив ще двох осіб – арбітражного керуючого та державного реєстратора однієї із сільських рад Малинського району. Члени групи, зокрема привласнили майно фабрики загальною вартістю 8,3 млн грн. Вони неправомірно створили в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно рішення про державну реєстрацію права власності на нерухомість товариства. У подальшому, з метою легалізації, зареєстрували нерухомість за підконтрольним одному із учасників угруповання приватним товариством.

Крім цього, організатора підозрюють у протиправному заволодінні протягом червня 2017 року майном однієї з банківських установ загальною вартістю понад 93 млн грн.

Всього діями організатора та його спільників зазначеним підприємствам заподіяно шкоди на загальну суму понад 100 млн грн.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури