Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння землею в курортній зоні вартістю понад 12 млн грн – підозрюють групу осіб на Одещині (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру сімом громадянам України за фактом фальсифікації документів та шахрайському заволодінні землею 

вартістю понад 12 млн грн (ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, група осіб, використовуючи підроблені рішення Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області про безкоштовну передачу в приватну власність 7-ох земельних ділянок загальною площею 0,5 га та зареєстрували право власності на підконтрольних підставних осіб. У подальшому, на вказаних земельних ділянках без жодних дозвільних документів здійснювалось будівництво житлових будинків.

Кошти отримані від реалізації житла та землі розподілялися між членами групи.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Крім того, 

в рамках зазначеного кримінального провадження правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення інших причетних до скоєного злочину осіб та повернення земельних ділянок у власність громади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.