Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодів 800 тис грн на ремонті пошкоджених через ракетний обстріл вікон – на Житомирщині судитимуть підрядника

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури Житомирської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений уклав договір на встановлення вікон в аудиторіях професійно-технічного училища у Бердичеві замість пошкоджених внаслідок ворожого ракетного обстрілу.

Підрядник мав замінити 30 дерев’яних вікон в освітньому закладі на металопластикові разом з відливами.

Кошти на виконання робіт виділила держава. Їх цільове призначення –ліквідація наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану.

Підрядна організація встановила дешевші віконні конструкції, які не відповідають вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва та експлуатації у навчальних аудиторіях. Водночас значно завищила їх вартість.

За висновками експертизи, обвинувачений заволодів майже 800 тис грн бюджетних коштів.

Наразі прокурори заявили позов про стягнення з нього суми заподіяної шкоди.

Також накладено арешт на майно підрядника: дві земельні ділянки, житловий будинок і господарське приміщення.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Бердичівського райвідділу поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.