Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Захист інвестицій буде у фокусі особливої уваги органів правопорядку у 2023 році. Відбувся вебінар із представниками Німецько-Української промислово-торговельної палати

Офіс Генпрокурора посилює роботу у сфері захисту інвестицій, до відповідної роботи будуть залучені обласні прокуратури.

Про це представникам Німецько-Української промислово-торговельної палати на дебютному вебінарі «Механізми захисту інвестицій в умовах воєнного стану» розповів Олександр Максименко, начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора.  

Вебінар було присвячено трьом питанням, актуальним для бізнесу під час війни: захисту інвестицій, запровадженню прозорих правил взаємодії з правоохоронними органами, а також можливим механізмам фіксації бізнесом збитків від російської агресії з подальшою їх компенсацією.

Під час виступу Олександр Максименко детальніше зосередився на рішеннях, які мають стати основою для справедливого регулювання взаємодії органів правопорядку із підприємцями. Він також нагадав, що діяльність спеціалізованого підрозділу захисту інвестицій Офісу Генпрокурора передбачає роботу не тільки в рамках кримінального процесу, а й розв'язання комплексних проблем, включно з напрацюванням змін до чинного законодавства.

«Захист інвестицій буде у фокусі особливої уваги органів правопорядку у 2023 році. Відповідно ми маємо вивчати та глибоко розуміти проблеми підприємців. Ми регулярно комунікуємо з бізнесом, щоб віднайти всі ці «больові точки» у відносинах з правоохоронними органами. Наше завдання, серед іншого, полягає в тому, щоб пояснювати правоохоронцям, як коректно взаємодіяти з бізнесом при виконанні завдань кримінального провадження», – наголосив Олександр Максименко.

Окрім цього, учасників вебінару поінформували про існуючі механізми документування збитків, завданих бізнесу збройними силами РФ. Зробити це можна онлайн у зручний спосіб через сайт warcrimes.gov.ua та мобільні застосунки «Russian war crimes». Олександр Шевченко, головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора ознайомив учасників вебінару із алгоритмом фіксації злочинів за спрощеною системою через сайт та відповідні застосунки.

У свою чергу, прокурист Німецько-Української промислово-торговельної палати Сергій Лісніченко позитивно оцінив перспективи співпраці та подякував представникам Офісу Генпрокурора за сприяння у поліпшенні відносин між бізнесом та органами правопорядку.

«Зараз бізнес стоїть перед великими викликами. Нам треба спільно працювати на результат – відбудову України – якнайшвидше. Необхідно, щоб бізнес знову здобув ту динаміку, яка була до війни», – резюмував Сергій Лісніченко.