Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зберігання наркотиків та психотропів на майже 2 млн грн – на Запоріжжі двом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя двом чоловікам повідомлено про підозру за фактом незаконного зберігання з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підозрювані за місцем свого проживання зберігали з метою збуту наркотичні засоби та психотропні речовини. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили zip-пакети з психотропною речовиною Альфа-PVP вагою 1 кг 700 г, понад 400 пігулок з психотропною речовиною MDMA, 800 г амфетаміну, понад 500 г синтетичної речовини мефідрон, 76 zip-пакетів матамфетаміну, більше 100 zip-пакетів із марками ЛСД та майже 300 г канабісу.

Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає понад 2 млн грн.

Окрім цього, правоохоронці вилучили реактивну протитанкову гранату з бойовим зарядом та два пістолети. За фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами розпочато кримінальне провадження (ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі відділу поліції № 3 Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу  Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури