Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Збільшила» власну зарплатню на понад 1,3 млн грн – підозрюють колишнього головного бухгалтера закладу освіти у Житомирі

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному бухгалтеру однієї з початкових шкіл у Житомирі.

Їй інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовиця щомісячно упродовж 2022 року безпідставно нараховувала та виплачувала собі додаткові кошти.

Вона вносила до бухгалтерських документів неправдиві дані щодо розміру своєї заробітної плати. Збільшила виплати у понад 6 разів.

За висновками судової економічної експертизи, підозрювана заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу та накладення арешту на майно з метою відшкодування заподіяних збитків.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.