Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збір секретних даних про військове озброєння Збройних Сил України – судитимуть двох осіб на Донеччині (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом державної зради (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2020 по лютий 2021 року двоє мешканців м. Енергодар Запорізької області за допомогою одного з месенджерів співпрацювали з представниками спецслужб РФ. Завербовані чоловіки виконували доручення так званих кураторів щодо збору інформації, яка становить державну таємницю у сфері безпеки та оборони України.

Отримавши чергове завдання, вони намагалися домовитися про передачу таємних матеріалів з помічником начальника розвідки штабу однієї з військових частин Донеччини. За грошову винагороду у розмірі 1200 дол США обвинувачені запропонували військовому надати їм інформацію про використання військової техніки ЗСУ у ході проведення АТО/ООС. Самі ж чоловіки за цю інформацію мали намір отримати 4 тис дол США, проте під час передачі грошових коштів завербованих громадян затримано співробітниками Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.


За матеріалами Донецької обласної прокуратури