Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збір та передача окупантам інформації про співробітників СБУ – підозрюється громадянка України

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури громадянці України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з вересня 2021 року по січень 2022 року підозрювана отримувала від співробітника так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР» окупаційної адміністрації РФ завдання щодо збору та передачі інформації про особовий склад співробітників Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях. Для підтримання зв’язку з учасником НЗФ жінка використовувала один з месенджерів.

Підозрювана надавала дані про імена, контактні номери мобільних телефонів, склад сім’ї службовців, а також інформацію про чисельність органу, дані, які характеризують співробітників, кадрові призначення, місця дислокації будівель СБУ, списки затриманих осіб тощо.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.