Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирала розвіддані про місця ракетних ударів та пункти дислокації українських військових – затримано жительку Донеччини

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жительці Донеччини повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, жителька м. Костянтинівка, Донецької області, торік була завербована представником спецслужб рф. На виконання завдань куратора жінка збирала розвіддані про місця ракетних ударів, завданих військовими рф, а також про пункти дислокації, рух, чисельність особового складу ЗС України та підрозділів Сил оборони на Донеччині.

Підозрювана регулярно фотографувала місця розміщення українських захисників та іноземної техніки і «зливала» ці дані представнику спецслужб країни-агресора через Telegram. При цьому вона усвідомлювала, що займається підривною діяльністю на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та державній безпеці України. При цьому у переписці із куратором жінка шкодувала, що не може «зробити більше для росії».

Правоохоронці затримали підозрюваному за місцем проживання. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.