Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирають кошти для так званої «СВО» – у пособництві державі-окупанту підозрюються двоє «волонтерів» з Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії двом громадянам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, відомий прокремлівський блогер та голова виконавчого комітету окупаційної громадської організації «Народний Фронт в Криму» вирішили «поволонтерити» і зібрати кошти на потреби учасників так званої «Спеціальної військової операції».

З 2022 року вони регулярно розміщують на відеохостингах RuTube і YouTube, а також на сторінках у соцмережах, інформацію про збори та заклики до допомоги державі-окупанту.

«Волонтери» збирали кошти на квадрокоптери, тепловізори та біноклі для передачі підрозділам ворога, які ведуть бойові дії проти Сил Оборони України на тимчасово окупованих українських територіях.

Пізніше підозрювані неодноразово повідомляли про результати проведених «зборів». Публікували відеозаписи, на яких різні підрозділи зс рф висловлюють подяку за отримані технічні засоби.

Дії підозрюваних спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом збору та передачі матеріальних ресурсів ворогу та її збройним формуванням.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.