Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки на понад 20 млн грн – викрито схему заволодіння електроенергією

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру колишній директорці комерційного підприємства – учаснику ринку постачання електроенергії.

Їй інкриміновано привласнення коштів ПрАТ «НЕК «Укренерго» та їх легалізацію (ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у 2020 році отримавши ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії, засновницею та директоркою товариства розпочато її продаж кінцевим споживачам.

Уникаючи повних розрахунків з «Укренерго» за відібрану енергію з Об’єднаної електроенергетичної системи, отриманий прибуток директорка перераховувала на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання та близьких родичів, оформлених фізичними особами-підприємцями.

Привласнивши кошти на суму понад 20 млн грн, з метою уникнення відповідальності, підозрювана переоформила товариство на ім’я іншої підставної особи.

Гроші за поставлену електроенергію ПрАТ «НЕК «Укренерго» так і не одержало.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки та її родичів вилучено чорнові записи, банківські виписки та документи, що мають доказове значення.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Національної поліції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.