Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки понад 1,4 млн грн на ремонті будівель КП «Київміськсвітло» – повідомлено про підозру двом посадовцям КП та трьом представникам підрядника

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру заступнику директора та інженеру- проектувальнику КП «Київміськсвітло», а також засновнику, директору, та бухгалтеру компанії - підрядника у розтраті бюджетних в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, КП «Київміськсвітло» та підрядна організація, яка стала переможцем тендеру, у 2021 році уклали договори на проведення капітального ремонту будівель комунального підприємства. Йдеться про приміщення у Солом’янському районі столиці.

На підставі актів приймання виконаних робіт виконавцю були перераховані гроші зі столичного бюджету. Проте, до офіційних документів внесені недостовірні відомості щодо вартості матеріалів та виконаних робіт.

Висновками судово-товарознавчої та судово-економічної експертиз встановлено невідповідність вартості матеріалів та виконаних робіт на суму близько 1,4 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Заходи з викриття схеми проводилися прокурорами спільно зі слідчими СВ Солом’янського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в місті Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.