Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки понад 2 млн грн на продажі зерна – на Запоріжжі судитимуть директора державного агропідприємства

Прокурори Запорізької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора державного агропідприємства, який реалізував пшеницю за збитковою ціною. 

Йому інкриміновано зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що керівник держпідприємства, яке входить до структури Національної академії аграрних наук України, використав своє службове становище в інтересах комерційної структури. Він укладав із нею збиткові для підприємства угоди купівлі-продажу озимої пшениці врожаю 2021 року. Занизивши договірну ціну на зерно, обвинувачений спричинив державі шкоду на понад 2 млн грн. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції № 6 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.