Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки понад 7 млн грн під час закупівлі обладнання для будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива – судитимуть підрядника

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений відповідав за поставку обладнання та подальше будівництво сховищ відпрацьованого ядерного палива для ДСП «Чорнобильська АЕС». Під час отримання устаткування з-за кордону, він не перевірив його належним чином і поставив на будівельний майданчик.

На підставі акту прийому - передачі на рахунок підрядної організації державне спеціалізоване підприємство перерахувало понад 7 млн грн.

Згідно з висновком експертизи, поставлене обладнання має істотні недоліки у виді тріщин та царапин, не відповідає проєктній документації та вимогам нормативних документів. Це унеможливлює його використання за призначенням.

Внаслідок дій обвинуваченого ДСП «Чорнобильська АЕС» спричинено понад 7 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Вишгородського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.