Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки при закупівлі спецодягу для співробітників «Укрзалізниці» – на Харківщині судитимуть чотирьох посадовців

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова до суду направлено обвинувальні акти стосовно 4 посадових осіб регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 1,2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, протягом 2019 року між регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця» та приватним підприємством укладено низку договорів про постачання спеціального робочого одягу. Встановлено, що троє посадовців одного зі структурних підрозділів АТ «Укрзалізниця» не перевірили належним чином якість поставленого спецодягу. Керівник структурного підрозділу, у свою чергу, підписав акти приймання-передачі, на підставі чого на рахунок приватного підприємства перераховано кошти.

Згідно висновків експертизи предмети одягу не відповідають вимогам Державних стандартів України. Сума збитків, завданих державі в особі АТ «Укрзалізниця», складає понад 650 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури