Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збори прокурорів Офісу Генпрокурора обрали делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів (ФОТО)

У понеділок, 26 липня 2021 року, відбулися збори прокурорів Офісу Генерального прокурора для обрання делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів.

Відкриваючи збори, Ірина Венедіктова наголосила, що їх проведення фактично засвідчує завершення реформи органів прокуратури та початок формування нового складу органу прокурорського самоврядування – Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

«Органи прокурорського самоврядування – запорука еволюційного розвитку інституції і той стержень, який триматиме систему. 27–28 серпня на всеукраїнській конференції прокурорів делегати від Офісу Генпрокурора та обласних, окружних, спеціалізованих прокуратур на правах обласних і окружних прокуратур оберуть членів Ради прокурорів України та дисциплінарного органу. Саме вони формуватимуть політику змін, відповідатимуть за прийом і звільнення працівників, дисциплінарні процедури. Ми сподіваємося, що вже з 1 вересня ці органи зможуть запрацювати», – зазначила Генпрокурор.

Учасники зборів відкритим голосуванням обрали голову та секретаря зборів. Шляхом таємного голосування із використанням електронної системи підрахунку голосів було визначено п’ять делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів: Ірину Демську, Романа Мартем’янова, Юлію Олефіренко, Євгенія Сологуба та Віталія Хребтака.

При підготовці заходу враховано необхідність виключення будь-якого контролю за волевиявленням голосуючих - електронна система працювала без доступу до мережі Інтернет, що унеможливлює несанкціонований витік даних.