Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збройні сили РФ продовжують обстрілювати населені пункти Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 9-10 березня збройні сили РФ, продовжуючи виконувати злочинні накази керівництва країни-агресора, завдали нових артилерійських ударів по населеним пунктам Донецької області. В результаті вчорашнього обстрілу міської лікарні, за уточненими даними, 17 людей зазнали поранень та троє, у тому числі неповнолітня дитина, загинули.

Цілеспрямовано обстріляні міста Красногорівка, Мар'їнка, Дружківка, Краматорськ, смт. Миронівське Бахмутського району та с. Терни Лиманського району.

У Дружківці поранено двох жінок, у смт. Миронівське одна жінка загинула. У с. Терни снаряд влучив у будівлю школи – на даний момент відомо про одного загиблого чоловіка та поранену жінку. Під завалами ще можуть знаходитись люди.

Не полишає ворожа армія спроб захопити оточений Маріуполь. Зранку 10 березня 2022 року по житловим кварталам міста здійснено нові авіаудари – наразі відомо про одну загиблу особу.

Від масованих атак російських окупантів зазнали пошкоджень та руйнувань багато житлових будинків та об’єктів критичної інфраструктури, серед яких трансформаторна станція АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» у Красногорівці, залізничний вокзал у Дружківці, територія ПАТ «Енергомашспецсталь» та залізнична колія у Краматорську. 

Досудове розслідування за цими фактами триває.