Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут фальшивої іноземної валюти – затримано двох громадян (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано двох чоловіків під час збуту незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти. Їм повідомлено про підозру за фактами зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збуту незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти в особливо великому розмірі (ч. 2, ч. 3 ст. 199 КК України).

За даними слідства, група осіб, діючи у змові, придбали, перевезли та збули громадянину України 240 тисяч підроблених доларів США за ціною 50-60% від реальної вартості валюти. При цьому якість цих фальшивих банкнот була настільки високою та відповідала грошовим знакам, які знаходяться в офіційному обігу, що більшість спеціальних засобів перевірки не розпізнавали підробку.

У ході слідства правоохоронці задокументували продаж на території міста Києва незаконно виготовлених коштів цими особами у три етапи. Під час передачі третього траншу у сумі 230 тис підроблених доларів США чоловіків затримали. 

Наразі встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб, тривають невідкладні слідчі заходи.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими СУ Головного управління Нацполіції у м. Києві за матеріалами СБУ.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської міської прокуратури