Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут метадону в Києві та Одесі - викрито 11 учасників наркоугруповання

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано сімох учасників злочинної групи за фактом незаконного збуту наркотичного засобу у великих розмірах (ч. 2 ст.307 КК України).

За даними слідства, одинадцять осіб налагодили розгалужену мережу збуту наркотичного засобу метадон на території міст Києва та Одеси. Організувала цей бізнес сімейна пара з м. Жашкова Черкаської області, залучивши ще дев’ятьох осіб. Четверо з них виконували роль адміністраторів – відповідали на телефонні дзвінки клієнтів, координували наркозалежних осіб на місцезнаходження схованки з наркотичним засобом, перевіряли надходження оплати за наркотичні засоби. Двоє займалися фасуванням наркотичних засобів. Ще четверо закладали наркотики у непримітних місцях Києва та Одеси і повідомляли координати «закладок» адміністраторам.

Всі учасники групи діяли за спільним та узгодженим планом із забезпеченням конспірації та використанням месенджерів. Вони застосовували умовні слова та нікнейми, відомі лише учасникам групи. Між ними були чітко розподілені функції та визначені ролі.

Кошти, отримані від злочинної діяльності, виводилися через численні банківські картки інших осіб.

За даними слідства, щомісячний обіг грошових коштів за збут наркотичних засобів становив понад 1 млн грн.

Наразі  вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Місцезнаходження ще 4 осіб встановлюється.

Викриття кримінального правопорушення  здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами  Київської міської прокуратури