Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут наркотичних засобів – викрито організовану групу, яка діяла на території кількох областей (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру п’ятьом членам організованої групи за фактом незаконного збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, члени організованої групи упродовж лютого-травня 2021 року систематично збували наркотичний засіб – метадон, шляхом «закладок» на території м. Києва, Київської та Дніпропетровської областей.

З метою викриття їхньої злочинної діяльності правоохоронними органами здійснено ряд оперативних закупок. У містах Києві та Одесі, Київській, Черкаській, Донецькій, Запорізькій і Дніпропетровській областях одночасно проведено 19 обшуків за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до незаконного збуту наркотичних засобів, а також у їх транспортних засобах. За результатами обшуків вилучено близько 9,5 кг наркотиків, знаряддя для їх незаконного виготовлення, зважування, пакування та зберігання, банківські карти, грошові кошти.

Викрито організовану групу прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України та оперативними працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.