Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут наркотиків із залученням малолітньої дитини – на Луганщині судитимуть чотирьох учасників організованої злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які займалися незаконним розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканка Лисичанська, раніше судима за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, організувала злочинне угруповання, до якого увійшли ще три особи. Упродовж 2020-2021 років вони займалися систематичним незаконним збутом на території міста амфетаміну, MДMA, PVP та канабісу. Після отримання від наркозалежних замовлення учасники групи реалізовували наркотовар покупцю безпосередньо «з рук в руки» або через «закладки». До протиправної діяльності організатор злочинної групи залучала свого 9-річного сина, переховуючи наркотичні речовини у його іграшках.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучено підготовлені для збуту згортки з амфетаміном, PVP та канабісом, матеріали для пакування, мобільні телефони, гроші.

Протиправну діяльність викрито за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України, досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.


За матеріалами Луганської обласної прокуратури