Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збували контрафактне пальне – на Київщині судитимуть організатора нелегальних АЗС

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактом незаконного зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на території Бучанського та Фастівського районів обвинувачений організував діяльність двох автозаправних станцій. При цьому документів щодо походження і якості пального, а також відповідних дозволів на зайняття такою діяльністю він не мав.

Продавали пальне на цих АЗС виключно за готівку. Відповідно до висновків судових експертиз воно не є товарним нафтопродуктом, виготовлялося із використанням обладнання кустарного виробництва та не відповідало вимогам держстандартів.

За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено близько 12 тонн пального, а також обладнання автозаправної станції. За клопотанням прокурора на вилучене майно судом накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.